مزاج چیست و چرا اهمیت دارد

چکیده کوتاه مطلب

نکات کلیدی خلق و خوی روشی است که کودکان به دنیا پاسخ می دهند. خلق و خو بر نحوه برخورد کودکان با احساسات، تنظیم رفتار، احساس در اطراف افراد جدید و سازگاری با موقعیت های جدید تأثیر می گذارد. شما می توانید رشد کودکان را با استفاده از راهبردهای فرزندپروری متناسب با خلق و خوی […]

نکات کلیدی

  • خلق و خوی روشی است که کودکان به دنیا پاسخ می دهند.
  • خلق و خو بر نحوه برخورد کودکان با احساسات، تنظیم رفتار، احساس در اطراف افراد جدید و سازگاری با موقعیت های جدید تأثیر می گذارد.
  • شما می توانید رشد کودکان را با استفاده از راهبردهای فرزندپروری متناسب با خلق و خوی آنها پرورش دهید.

مزاج: چیست؟

خلق و خوی روشی است که کودکان به دنیا پاسخ می دهند.

شما می توانید در مورد خلق و خوی فرزندتان از این نظر فکر کنید که چقدر این ویژگی ها را نشان می دهد:

  • واکنش پذیری – به این صورت است که کودکان به چیزهایی مانند رویدادهای هیجان انگیز یا نرسیدن به مسیر خود به شدت واکنش نشان می دهند. کودکان واکنش پذیر تمایل دارند چیزها را به شدت احساس کنند.
  • خودتنظیمی – این میزانی است که کودکان می توانند رفتار خود را کنترل کنند، از جمله نحوه نشان دادن احساسات خود. همچنین به این موضوع می‌پردازد که کودکان تا چه حد می‌توانند توجه خود را کنترل کنند و چقدر پایدار هستند.
  • جامعه پذیری – اینگونه است که بچه ها وقتی با افراد جدید آشنا می شوند، احساس راحتی می کنند.
  • انطباق پذیری – به این صورت است که کودکان با چه سرعتی می توانند با موقعیت های جدید یا تغییرات محیط خود سازگار شوند.

کودکان با خلق و خوی خاص خود به دنیا می آیند و احتمالاً از زمان کودکی توانسته اید خلق و خوی فرزندتان را توصیف کنید. به عنوان مثال، “جید بسیار راحت است” یا “لوکا کارهای روزمره را دوست دارد”.

تفاوت در خلق و خوی توضیح می دهد که چرا فرزندان شما ممکن است کاملاً با یکدیگر متفاوت باشند. به عنوان مثال، فرزندان شما ممکن است کم و بیش واکنش پذیر، کم و بیش خودتنظیم، کم و بیش اجتماعی، یا کم و بیش سازگار باشند.

والدین خود را با خلق و خوی فرزندتان تطبیق دهید

شما نمی توانید خلق و خوی فرزندتان را تغییر دهید. فرزند شما همانی است که هستند، و این عالی است.

اما شما می توانید رشد کودک خود را با تطبیق دادن والدین خود با خلق و خوی کودک خود پرورش دهید . شما می توانید به فرزندتان کمک کنید تا جنبه های مثبت خلق و خوی خود را پرورش دهد. شما همچنین می‌توانید موقعیت‌هایی را که ممکن است فرزندتان به دلیل خلق و خوی‌اش برایش سخت باشد را درک کنید و می‌توانید به او کمک کنید که چگونه با این موقعیت‌ها رفتار کند.

والدین با خلق و خوی واکنشی کم و بیش

واکنش‌پذیرتر
اگر کودکی بسیار واکنش‌پذیر دارید، احتمالاً وقتی اتفاق خوبی می‌افتد، فرزندتان پرانرژی و پرانرژی است. اما کودک شما ممکن است زمانی که از چیزی ناراضی است، مانند نرسیدن به مسیر خود، پر سر و صدا و نمایشی باشد. ممکن است لازم باشد به فرزندتان کمک کنید تا یاد بگیرد چگونه با آرامش بیشتری پاسخ دهد – برای مثال، با آرامش و استفاده از کلمات برای احساسات خشمگین.

کودکان واکنشی اغلب از نظر فیزیکی نیز بسیار فعال هستند و ممکن است به زمان زیادی در خارج از منزل نیاز داشته باشند. برای مثال، می‌توانید با تشویق فرزندتان به انجام فعالیت‌های ورزشی جدید به رشد او کمک کنید. اما ممکن است کودک شما برای خاموش شدن به کمک هم نیاز داشته باشد، بنابراین استراحت قبل از خواب می تواند ایده خوبی باشد.

واکنش‌پذیری کمتر
معمولاً به راحتی می‌توان با کودکی که واکنش‌پذیرتر است کنار آمد، زیرا ساکت و آرام به نظر می‌رسند، اما ممکن است کمتر قاطع باشند. ممکن است لازم باشد به فرزندتان کمک کنید تا یاد بگیرد چگونه از خودش دفاع کند. به عنوان مثال، اگر متوجه شدید که فرزندتان در درخواست چرخاندن روی سرسره مشکل دارد، می‌توانید به شیوه‌ای متفاوت با این موقعیت رفتار کنید.

همچنین مهم است که مطمئن شوید کودکان کمتر واکنشی از بحث های خانوادگی کنار گذاشته نمی شوند. به عنوان مثال، هارپر، شما چیز زیادی نگفتید. آیا از این انتخاب فیلم راضی هستید؟

کودکانی که واکنش‌پذیری کمتری دارند، ممکن است فعالیت بدنی کمتری نیز داشته باشند . کودک کم تحرک شما با فرصت های فراوان برای استفاده از مهارت های حرکتی ظریف خود، مانند انجام کاردستی یا نقاشی، خوشحال خواهد شد. اما ممکن است لازم باشد فعالیت بدنی را تشویق کنید . برای مثال، برای جمع آوری برگ برای یک کولاژ، به پارک سفر کنید. یا مطمئن شوید که هر دوی شما به جای رانندگی، در صورت امکان پیاده به کتابخانه بروید.

فرزندپروری بیشتر و کمتر با خلق و خوی خودتنظیمی

خودتنظیمی بیشتر
کودکانی که خودتنظیمی را آسان‌تر می‌دانند، وقتی احساساتی مانند ناامیدی یا هیجان را احساس می‌کنند، آرام می‌مانند. آنها می توانند پس از یک اتفاق هیجان انگیز یا ناراحت کننده سریعتر آرام شوند و به احتمال زیاد کمتر تکانشی هستند.

کودکی که بسیار خودتنظیم است نیز ممکن است توانایی بیشتری برای مدیریت توجه خود داشته باشد. به عنوان مثال، ممکن است به احتمال زیاد به کاری ادامه دهند تا زمانی که درست شود. آنها همچنین ممکن است در کنار آمدن با مشکلات خوب باشند و بتوانند بدون نظارت زیاد از پس کارهایی مانند تکالیف برآیند. اما آنها ممکن است کمی کمال گرا باشند، بنابراین مطمئن شوید که آنها می دانند که اشتباه کردن اشکالی ندارد.

خودتنظیمی کمتر
اگر کودک شما در تنظیم توجه خود مشکل دارد، برای ادامه دادن به کارهای دشوار به تشویق زیادی نیاز دارد. این کودکان ممکن است به راحتی از یک فعالیت به فعالیت دیگر تغییر کنند. آنها همچنین می توانند بسیار خلاق باشند. برای کمک به تمرکز کودک خود، می توانید سعی کنید با استفاده از بازی ها و فعالیت های خلاقانه به کودک خود پاداش دهید یا چیزها را سرگرم کننده کنید.

تربیت هر چه بیشتر خلق و خوی اجتماعی

اجتماعی تر
اگر فرزند شما بسیار اجتماعی باشد، دوست دارد در کنار افراد دیگر باشد، قرارهای بازی داشته باشد و فعالیت های گروهی انجام دهد. اما مجبور نیستید همیشه برای فرزندتان زمان‌های بازی و فعالیت‌ها را سازماندهی کنید، زیرا برای فرزندتان نیز مهم است که یاد بگیرد که خودش را مشغول کند.

کمتر معاشرتی
اگر کودک شما خیلی اجتماعی نیست، احتمالاً در بازی کردن خودش کاملاً خوب است و ممکن است برای یافتن کاری برای انجام دادن نیاز به کمک زیادی نداشته باشد. اما ممکن است لازم باشد به فرزندتان در دوست یابی کمک کنید . برای مثال، اگر فرزندتان در گروه‌ها یا مهمانی‌ها راحت نیست، می‌توانید فقط از یکی از دوستانتان بخواهید که در خانه یا پارک شما برای یک قرار ملاقات بگذارد.

والدین با خلق و خوی کم و بیش سازگار

سازگارتر
اگر کودک شما سازگارتر باشد، احتمالاً می تواند به راحتی با تغییرات کنار بیاید. برای مثال، آنها به محیط‌ها یا موقعیت‌های جدید اهمیتی نمی‌دهند. اگر بتوانید تجربیات جدید زیادی به کودک سازگار خود بدهید، بسیار خوب است، اما مطمئن شوید که فرزندتان هنوز هم با شما یک به یک ملاقات می کند.

سازگاری کمتر
اگر کودک شما چندان سازگار نیست، دوست دارد یک روتین داشته باشد . همچنین، آنها ممکن است برای گرم شدن با شرایط در حال تغییر وقت بگذارند و از غافلگیری لذت نبرند. این امر می‌تواند برنامه‌ریزی در مورد برنامه‌های روزمره فرزندتان را برای شما آسان کند، اما ممکن است فرزندتان برای مقابله با تغییرات یا انتقال‌ها نیز به کمک نیاز داشته باشد .

ممکن است خلق و خوی فرزندتان با شما متفاوت باشد. برخی از والدین متوجه می شوند که درک کودکی که خلق و خوی آنها شبیه آنهاست، آسان تر است. به عنوان مثال، اگر پیش بینی پذیری را دوست دارید، ممکن است مراقبت از نوزادی که نیاز به خواب منظم دارد، آسان باشد. اما اگر دوست دارید هر زمان که بخواهید بتوانید کارها را انجام دهید، ممکن است کمی طول بکشد تا به میل کودکتان به کارهای روزمره عادت کنید.

چگونه خلق و خوی می تواند تغییر کند

با بالغ شدن فرزندتان ممکن است تغییراتی در خلق و خوی فرزندتان مشاهده کنید. این اتفاق می افتد زیرا تجربیات فرزند شما بر نحوه رفتار فرزند شما در موقعیت های مختلف تأثیر می گذارد.

به عنوان مثال، کودکی که قبلاً در مدرسه حواسش پرت بود، ممکن است به بزرگسالی تبدیل شود که بتواند در جلسات کاری به خوبی تمرکز کند. این ممکن است به این دلیل باشد که آنها استراتژی هایی را برای مدیریت حواس پرتی خود در حین بلوغ ایجاد کرده اند.

ترسیم آفرینش
ترسیم آفرینش

© کليه حقوق محصولات و محتوای اين سایت متعلق به آکادمی هنرهای تجسمی ترسیم آفرینش می باشد و هر گونه کپی برداری از محتوا و محصولات سایت پیگرد قانونی دارد.

ads
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
دیدگاه خود را بنویسید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

لینک کوتاه نوشته